Blinis appetizer
Ingredienser
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal & koldrøget laks
8 stk | blinis |
125 g | creme fraiche 38% |
1 stk | citron |
salt | |
100 g | koldrøget laks |
2 kviste | dild |
sort peber |
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal, purløg & ørredrogn
8 stk | blinis |
8 tsk | creme fraiche |
1 bundt | purløg |
1 glas | ørredrogn |
Blinis med krabbeklør vendt i mayo, purløg & citronskal
8 stk | blinis |
200 g | Kogte krabbeklør |
1 bundt | purløg |
1 stk | citron |
80 g | pasteuriseret æggehvide |
10 g | eddike |
3 g | salt |
5 g | dijonsennep |
180-200 g | smagsneutral olie |
Tilberedning
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal & koldrøget laks
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande evt, med lidt fedtstof.
- 2
I en skål, kom creme fraiche, lidt salt, skallen fra ½ økologisk citron & 1 spsk citronsaft.
- 3
pisk creme fraichen til den bliver luftig – pas på ikke at overpiske, så den skiller.(gem halvdelen af cremen til opskriften med ørredrogn!).
- 4
Skyl dilden & lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- 5
Ved servering, anret en lille dut creme fraiche på blinisene og placer laksen ovenpå.
- 6
Pynt af med et par kviste dild.
Blinis med pisket creme fraiche, citronskal, purløg & ørredrogn
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande evt, med lidt fedtstof, de skal ikke være varme ved servering, blot lune.
- 2
Med en skarp kniv, skær purløget så fint som muligt og vend det i creme fraichen.
- 3
Kom 1-1,5 tsk pisket creme fraiche på den lune blinis, kom ørredrogn på toppen af creme fraichen.
Blinis med krabbeklør vendt i mayo, purløg & citronskal
- 1
Lun blinis let i ovnen eller på en pande evt, med lidt fedtstof.
- 2
I et målebæger, kom æggehvider, eddike, dijon & salt. Blend det sammen med en stavblender.
- 3
Hæld langsomt olie i, mens der stavblendes. Stop når mayoen har den ønskede konsistens. Smag evt til med mere salt.
- 4
De kogte krabbeklør, befries fra skallerne med et slag fra bagsiden af en ske. Når der er hul på skallerne, løsnes krabbekødet forsigtigt fra skallen. Pas på ikke at få skaller med i krabbekødet.
- 5
Ved servering, vend krabbekødet med lidt af mayoen, smag til med citron & purløg.
- 6
Anret krabbekødet ovenpå blinis.