Blåbærmuffins med crumble

4 personer

Ingredienser

Muffins

250 ghvedemel
2,5 tskbagepulver
0,25 tsksalt
1 stkæg
175 gsukker
70 gusaltet smør
1,8 dlmælk
Citronskal fra ½ økologisk citron
0,5 stkæble
75 stkblåbær

Crumble

75 glyst brød
25 gsukker
75 gusaltet smør

Tilberedning

Tip: Brug daggamle boller til crumble. Skal dine muffins have lidt ekstra citronsmag, så brug skallen fra en hel citron.

Muffins

  • 1

    Forvarm ovnen til 190°.

  • 2

    Smelt smør. Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side.

  • 3

    Pisk æg, sukker og smeltet smør (ikke for varmt) sammen i en stor skål.

  • 4

    Pisk mælk og citronskal i.

  • 5

    Tilsæt de sigtede tørre ingredienser, og pisk dejen sammen, til den lige netop samler sig.

  • 6

    Skær æblet i små terninger på 1 cm - behold skrællen på. Vend derefter forsigtigt æbleterningerne og blåbærrene i.

  • 7

    Fordel dejen i papirformene, og fyld dem ¾ op.

  • 8

    Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.

Crumble

  • 1

    Mal daggammelt lyst brød til mel, fx i en blender, og bland herefter ingrdienserne i. Smøren skal være køleskabskold og skåret i små tergninger.

  • 2

    Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.

  • 3

    Bag muffins i 25 minutter.

Blåbærmuffins med crumble