Blåbærmuffins med crumble
4 personer
Ingredienser
Muffins
| 250 g | hvedemel |
| 2.5 tsk | bagepulver |
| 0.25 tsk | salt |
| 1 stk | æg |
| 175 g | sukker |
| 70 g | usaltet smør |
| 1.8 dl | mælk |
| Citronskal fra ½ økologisk citron | |
| 0.5 stk | æble |
| 75 stk | blåbær |
Crumble
| 75 g | lyst brød |
| 25 g | sukker |
| 75 g | usaltet smør |
Tilberedning
Muffins
- 1
Forvarm ovnen til 190°.
- 2
Smelt smør. Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side.
- 3
Pisk æg, sukker og smeltet smør (ikke for varmt) sammen i en stor skål.
- 4
Pisk mælk og citronskal i.
- 5
Tilsæt de sigtede tørre ingredienser, og pisk dejen sammen, til den lige netop samler sig.
- 6
Skær æblet i små terninger på 1 cm - behold skrællen på. Vend derefter forsigtigt æbleterningerne og blåbærrene i.
- 7
Fordel dejen i papirformene, og fyld dem ¾ op.
- 8
Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.
Crumble
- 1
Mal daggammelt lyst brød til mel, fx i en blender, og bland herefter ingrdienserne i. Smøren skal være køleskabskold og skåret i små tergninger.
- 2
Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.
- 3
Bag muffins i 25 minutter.
