Blåbærmuffins med crumble
4 personer
Ingredienser
Muffins
250 g | hvedemel |
2,5 tsk | bagepulver |
0,25 tsk | salt |
1 stk | æg |
175 g | sukker |
70 g | usaltet smør |
1,8 dl | mælk |
Citronskal fra ½ økologisk citron | |
0,5 stk | æble |
75 stk | blåbær |
Crumble
75 g | lyst brød |
25 g | sukker |
75 g | usaltet smør |
Tilberedning
Muffins
- 1
Forvarm ovnen til 190°.
- 2
Smelt smør. Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side.
- 3
Pisk æg, sukker og smeltet smør (ikke for varmt) sammen i en stor skål.
- 4
Pisk mælk og citronskal i.
- 5
Tilsæt de sigtede tørre ingredienser, og pisk dejen sammen, til den lige netop samler sig.
- 6
Skær æblet i små terninger på 1 cm - behold skrællen på. Vend derefter forsigtigt æbleterningerne og blåbærrene i.
- 7
Fordel dejen i papirformene, og fyld dem ¾ op.
- 8
Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.
Crumble
- 1
Mal daggammelt lyst brød til mel, fx i en blender, og bland herefter ingrdienserne i. Smøren skal være køleskabskold og skåret i små tergninger.
- 2
Læg et lag crumble i små stykker oven på dejen, og pynt evt. med blåbær.
- 3
Bag muffins i 25 minutter.