Barbecuelår med råkost og kartofler - til to dage
4 personer
Ingredienser
1000 g | kartofler |
1000 g | barbeque kyllingelår |
50 g | solsikkekerner |
400 g | gulerødder |
2 stk | æbler |
100 g | rosiner |
0.5 stk | citron |
dressing efter eget valg | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 200° varmluft.
- 2
Skræl eller skrub kartoflerne og skær kartoflerne over på midten og læg dem med den flade side opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie og drys valgfri krydderi.
- 3
Giv lår og kartofler 30-35 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er smukt lysebrune og kyllingelårene er gennemstegte hele vejen igennem. Kødet skal være lyst eller mørkt, men ikke lyserødt. Er kyllingelårene færdige før kartoflerne, tager du dem ud og skruer ovnen op på 225° og giver kartoflerne lidt mere.
- 4
Rist imens kernerne på en tør pande og lad dem køle af. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern. Bland revet gulerod, æbler, kerner og rosiner sammen med lidt citronsaft.
- 5
Server kyllingelårene med råkost, kartoflerne og lidt dressing eller dyppelse efter eget valg. Velbekomme!
