Banankage

8 personer

Ingredienser

Banankage

3 stkbanan
200 gsukker
100 gsmør
2 stkæg
2 tskvaniljesukker
250 ghvedemel
2 tskbagepulver
0,5 tsksalt
100 gmørk chokolade

Pynt

100 gmørk chokolade

Tilberedning

  • 1

    Opvarm ovnen til 175° og smør en brødform eller en rund kageform (ca. 23 cm i diameter).

  • 2

    Smelt smør og lad det køle.

  • 3

    Mos bananerne godt i en stor skål. Tilsæt sukker, smeltet smør og æg. Bland det godt sammen.

  • 4

    I en anden skål, blandes hvedemel, bagepulver. vaniljesukker og salt godt sammen.

  • 5

    Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser lidt ad gangen og rør forsigtigt. Vend hakket chokolade i dejen.

  • 6

    Hæld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 50-60 minutter, eller indtil der ikke er kagedej på en indstukket tandstik eller kagepind.

  • 7

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.

  • 8

    Smelt chokolade og fordel chokoladen på kagen.

Banankage