Banankage
8 personer
Ingredienser
Banankage
3 stk | banan |
200 g | sukker |
100 g | smør |
2 stk | æg |
2 tsk | vaniljesukker |
250 g | hvedemel |
2 tsk | bagepulver |
0,5 tsk | salt |
100 g | mørk chokolade |
Pynt
100 g | mørk chokolade |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 175° og smør en brødform eller en rund kageform (ca. 23 cm i diameter).
- 2
Smelt smør og lad det køle.
- 3
Mos bananerne godt i en stor skål. Tilsæt sukker, smeltet smør og æg. Bland det godt sammen.
- 4
I en anden skål, blandes hvedemel, bagepulver. vaniljesukker og salt godt sammen.
- 5
Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser lidt ad gangen og rør forsigtigt. Vend hakket chokolade i dejen.
- 6
Hæld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 50-60 minutter, eller indtil der ikke er kagedej på en indstukket tandstik eller kagepind.
- 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.
- 8
Smelt chokolade og fordel chokoladen på kagen.