Bagte kartofler med fyld

4 personer

Ingredienser

4 stkbagekartofler
2 dlyoghurt naturel
1 spskpaprika
1 pakkelandskinke i skiver
1 spskketchup
1 stkøkologisk citron
1 tsksalt
0,5 tskpeber

Tilberedning

  • 1

    Tænd ovnen på 200°. Vask bagekartoflerne og læg dem i et ildfast fad og bag kartoflerne i ovnen i ca. en time afhængig af kartoflernes størrelse. Lad dem derefter køle lidt af.

  • 2

    Skær toppen af kartoflerne og skrab kartoffelmassen ud og kom det i en skål.

  • 3

    Skær skinken i strimler og riv citronskal.

  • 4

    Bland yoghurt, paprika, ketchup samt citronskal i skålen med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og bland det i skålen med fyldet.

  • 5

    Fyld de bagte kartoffelbunde og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet. Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene og læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen.

  • 6

    Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i ca. 10-12 minutter og server derefter.

Bagte kartofler med fyld