Bagte kartofler med fyld
4 personer
Ingredienser
4 stk | bagekartofler |
2 dl | yoghurt naturel |
1 spsk | paprika |
1 pakke | landskinke i skiver |
1 spsk | ketchup |
1 stk | økologisk citron |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200°.
- 2
Vask bagekartoflerne og læg dem i et ildfast fad. Herefter placeres kartoflerne i ovnen i ca. en time afhængig af kartoflernes størrelse. Lad dem derefter køle lidt af.
- 3
Skær toppen af kartoflerne og skrab kartoffelmassen ud og kom det i en skål.
- 4
Skær skinken i strimler med en kniv og riv citronskal.
- 5
Lav fyldet færdigt. Tag yoghurt, paprika, ketchup samt citronskal og bland det med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og vend det i skålen med fyldet.
- 6
Fyld nu kartoffelbundene og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet.
- 7
Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene og læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen.
- 8
Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i ca. 10-12 minutter og server derefter.