Bagte kartofler med fyld

4 personer

Ingredienser

4 stkbagekartofler
2 dlyoghurt naturel
1 spskpaprika
1 pakkelandskinke i skiver
1 spskketchup
1 stkøkologisk citron
1 tsksalt
0,5 tskpeber

Tilberedning

  • 1

    Tænd ovnen på 200°.

  • 2

    Vask bagekartoflerne og læg dem i et ildfast fad. Herefter placeres kartoflerne i ovnen i ca. en time afhængig af kartoflernes størrelse. Lad dem derefter køle lidt af.

  • 3

    Skær toppen af kartoflerne og skrab kartoffelmassen ud og kom det i en skål.

  • 4

    Skær skinken i strimler med en kniv og riv citronskal.

  • 5

    Lav fyldet færdigt. Tag yoghurt, paprika, ketchup samt citronskal og bland det med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og vend det i skålen med fyldet.

  • 6

    Fyld nu kartoffelbundene og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet.

  • 7

    Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene og læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen.

  • 8

    Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i ca. 10-12 minutter og server derefter.

Bagte kartofler med fyld