Bagt mørksej med sorte oliven og ratatouille

4 personer

Ingredienser

450 gmørksejfilet
125 gsorte oliven, uden sten, hakket groft
3 spsktomatpuré
2 dåserhakkede/flåede tomater
2 poserLækkert & nemt ratatouille
2 spskkapers
1 stkøko citron
4 kvistetimian
2 spskolivenolie
salt
peber

Tilberedning

Ratatouille

  • 1

    Forvarm ovnen ved 185° varmluft.

  • 2

    Steg de to poser “nemt & lækkert ratatouille” af i 2 spsk olivenolie i en stor gryde.

  • 3

    Når blandingen begynder at tage farve, tilsættes tomatpuré og 2 kviste timian – lad det stege et par minutter ved svag-middelvarme.

  • 4

    Kom hakkede tomater, oliven og kapers i gryden og kog det igennem i 5 minutter. Smag til med sort peber, salt og citronsaft.

  • 5

    Kom ratatouillemikset i en ovnfast fad.

Mørksej

  • 1

    Tjek mørksejen igennem for ben og fjern benene hvis der skulle være nogen.

  • 2

    Salt fisken let og del i 4 lige store portioner.

  • 3

    Kom mørksejen ovenpå ratatouillen, dryp med lidt olivenolie og bag det i ovnen i 12 minutter (bagetiden kan variere fra ovn til ovn).

  • 4

    Når fisken er færdigtilberedt, tages den ud af ovnen og der dryppes med mere olivenolie, efterkrydres med lidt flagesalt. Riv til sidst masser af frisk citronskal over hele retten.

  • 5

    Server gerne retten med groft brød og evt. en god salat på siden.

Tip: Server evt. med kartofler eller ris.
Bagt mørksej med sorte oliven og ratatouille