Bagt mørksej med sorte oliven og ratatouille
4 personer
Ingredienser
| 450 g | mørksejfilet |
| 125 g | sorte oliven, uden sten, hakket groft |
| 3 spsk | tomatpuré |
| 2 dåser | hakkede/flåede tomater |
| 2 poser | Lækkert & nemt ratatouille |
| 2 spsk | kapers |
| 1 stk | øko citron |
| 4 kviste | timian |
| 2 spsk | olivenolie |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Ratatouille
- 1
Forvarm ovnen ved 185° varmluft.
- 2
Steg de to poser “nemt & lækkert ratatouille” af i 2 spsk olivenolie i en stor gryde.
- 3
Når blandingen begynder at tage farve, tilsættes tomatpuré og 2 kviste timian – lad det stege et par minutter ved svag-middelvarme.
- 4
Kom hakkede tomater, oliven og kapers i gryden og kog det igennem i 5 minutter. Smag til med sort peber, salt og citronsaft.
- 5
Kom ratatouillemikset i en ovnfast fad.
Mørksej
- 1
Tjek mørksejen igennem for ben og fjern benene hvis der skulle være nogen.
- 2
Salt fisken let og del i 4 lige store portioner.
- 3
Kom mørksejen ovenpå ratatouillen, dryp med lidt olivenolie og bag det i ovnen i 12 minutter (bagetiden kan variere fra ovn til ovn).
- 4
Når fisken er færdigtilberedt, tages den ud af ovnen og der dryppes med mere olivenolie, efterkrydres med lidt flagesalt. Riv til sidst masser af frisk citronskal over hele retten.
- 5
Server gerne retten med groft brød og evt. en god salat på siden.
