Bagt blomkål vendt i cremet sovs med kartofler. Hertil bulgur

4 personer

Ingredienser

200 gbulgur
1 stkblomkål
500 gkartofler
1 stkløg
2 fedhvidløg
0.5 spskkarry
0.5 spskspidskommen
0.5 spskpaprika
4 dlkokosmælk
70 gtomatpuré
1 terninggrøntsagsbouillon
mangochutney
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 39: Løg, blomkål
  • 1

    Kog bulguren efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

  • 3

    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og paprika.

  • 4

    Tilsæt kartofler, koksmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad sovsen simre under låg i ca. 20 min. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Vend de bagte blomkålsbuketter i sovsen inden servering og server retten med dampende varme bulgur og mangochutney på toppen. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med peanuts.
Bagt blomkål vendt i cremet sovs med kartofler. Hertil bulgur