Bagt blomkål vendt i cremet sovs med kartofler. Hertil bulgur
4 personer
Ingredienser
200 g | bulgur |
1 stk | blomkål |
500 g | kartofler |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
0.5 spsk | karry |
0.5 spsk | spidskommen |
0.5 spsk | paprika |
4 dl | kokosmælk |
70 g | tomatpuré |
1 terning | grøntsagsbouillon |
mangochutney | |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 39: Løg, blomkål
- 1
Kog bulguren efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
- 3
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og paprika.
- 4
Tilsæt kartofler, koksmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad sovsen simre under låg i ca. 20 min. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.
- 5
Vend de bagte blomkålsbuketter i sovsen inden servering og server retten med dampende varme bulgur og mangochutney på toppen. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med peanuts.
