Bagt aubergine med grøntsagstopping og creme fraiche

4 personer

Ingredienser

Aubergine

4 stkaubergine
8 spskolivenolie
salt
peber
1 bundttimian
8 fedhvidløg

Grøntsagstopping

0,25 stkspidskål
0,5 bakkesvampe
1 bakkechampignon
2 dlcreme fraiche
2 tskpaprika
1 stkchili
0,5 bundtbasilikum
1 stkøkologisk citron
1 stkingefær
salt
peber

Tilberedning

Grøntsagstopping

  • 1

    Skær spidskål i meget tynde strimler og bland med rå svampe.

  • 2

    Skær champignon i skiver og sautér dem på panden.

Aubergine

  • 1

    Halver auberginerne. Snit dem forsigtigt på langs og tværs. Hæld godt med olivenolie på hver halvdel. Krydr med salt og peber.

  • 2

    Fordel timian på de halve auberginer. Knus hvidløg med hånden og læg et fed på hver halvdel.

  • 3

    Sæt auberginerne i ovnen og bag ved 180° i 20 minutter. Når de er bagt, skal de stå og køle lidt af, men være lune ved servering. Fjern den brændte timian som har afgivet smag.

  • 4

    Top auberginerne med de sauterede champignon, creme fraiche og blandingen med spidskål og rå svampe.

  • 5

    Kom lidt paprika på toppen, skiver af chili og lidt friske basilikumblade. Tilsæt en smule citronsaft samt revet ingefær og citronskal. Krydr med salt og peber. Server straks.

Bagt aubergine med grøntsagstopping og creme fraiche