Bagt aubergine med grøntsagstopping og creme fraiche
4 personer
Ingredienser
Aubergine
| 4 stk | aubergine |
| 8 spsk | olivenolie |
| salt | |
| peber | |
| 1 bundt | timian |
| 8 fed | hvidløg |
Grøntsagstopping
| 0.25 stk | spidskål |
| 0.5 bakke | svampe |
| 1 bakke | champignon |
| 2 dl | creme fraiche |
| 2 tsk | paprika |
| 1 stk | chili |
| 0.5 bundt | basilikum |
| 1 stk | økologisk citron |
| 1 stk | ingefær |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Grøntsagstopping
- 1
Skær spidskål i meget tynde strimler og bland med rå svampe.
- 2
Skær champignon i skiver og sautér dem på panden.
Aubergine
- 1
Halver auberginerne. Snit dem forsigtigt på langs og tværs. Hæld godt med olivenolie på hver halvdel. Krydr med salt og peber.
- 2
Fordel timian på de halve auberginer. Knus hvidløg med hånden og læg et fed på hver halvdel.
- 3
Sæt auberginerne i ovnen og bag ved 180° i 20 minutter. Når de er bagt, skal de stå og køle lidt af, men være lune ved servering. Fjern den brændte timian som har afgivet smag.
- 4
Top auberginerne med de sauterede champignon, creme fraiche og blandingen med spidskål og rå svampe.
- 5
Kom lidt paprika på toppen, skiver af chili og lidt friske basilikumblade. Tilsæt en smule citronsaft samt revet ingefær og citronskal. Krydr med salt og peber. Server straks.
