Bagels med laks og æg. Hertil sprød salat
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | æg |
| 150 g | varmrøget laks |
| 1 stk | rødløg |
| 0.5 dl | mayonnaise |
| 0.5 spsk | dijonsennep |
| 0.5 stk | citron |
| 400 g | bagels |
| 50 g | solsikkekerner |
| 3 stk | clementiner |
| 200 g | færdigsnittet vinterkålsalat |
| 50 g | hvidløgsost |
| dressing efter eget valg | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 51: Æg, varmrøget laks, clementiner, færdigsnittet vinterkålsalat, hvidløgsost
- 1
Opvarm ovnen til 200° varmluft. Kog æggene i ca. 8 min. og overhæld dem herefter med koldt vand.
- 2
Fjern skindet fra laksen og riv kødet i mindre stykker med to gafler. Skræl rødløget og hak det i små tern. Bland laks og rødløg med mayonnaise, sennep og lidt saft fra citronen. Smag til salt og peber.
- 3
Lun bagelsene i ovnen efter anvisningen på posen.
- 4
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skræl clementinerne og skær skiverne i halve. Bland solsikkekerner med vinterkålsalat, mandariner og valgfri dressing. Smag til med salt og peber.
- 5
Smør dine bagels med smøreost og top med laks og æg i skiver. Du kan enten servere salaten som tilbehør eller komme den i din bagel.
