Bagekartofler med friskost. Hertil salat og spejlæg
4 personer
Ingredienser
1000 g | bagekartofler |
1 stk | granatæble |
0,5 stk | spidskål |
1 potte | persille |
4 stk | æg |
100 g | osteroulade el. anden friskost |
salt | |
peber | |
olivenolie | |
dressing efter eget valg |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 225° varmluft. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, lidt olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- 2
Halvér granatæblet. Pil kernerne ud af granatæblet (pas på tøjet!). Slå evt. på ydersiden af skallen med bagsiden af en grydeske, så kernerne falder ud. Skyl spidskålen og skær det i tynde strimler. Hak persillen fint og bland det med spidskål, granatæblekerner og en valgfri dressing.
- 3
Varm lidt olivenolie op på en pande. Slå æggene ud på panden og krydr med salt og peber. Steg spejlæggene som du bedst kan lide dem.
- 4
Server de bagte kartofler med en skive osteroulade eller anden friskost på toppen sammen med den sprøde salat og spejlæggene. Velbekomme!