Aspargessuppe med ristede pinjekerner og pesto-twisters
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | løg |
| 425 g | kartofler på glas |
| 7 dl | vand |
| 1 terning | grøntsagsbouillon |
| 400 g | pizzadej |
| 130 g | grøn pesto |
| 2 dåser | hvide aspargessnitter |
| 2.5 dl | cremefine 15% |
| 25 g | pinjekerner |
| 0.5 dl | olivenolie |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Pil skrællen af løget og skær det i grove stykker.
- 2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg og kartofler. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 min.
- 3
Imens suppen simrer: Tænd ovnen på 180° varmluft. Fold pizzadejen ud og smør den ene halvdel (vertikalt) med pesto - gem halvdelen af pestoen til topping. Fold den anden halvdel henover.
- 4
Skær dejen i strimler á ca. 2 cm tykkelse og sno dem. Læg pesto-twisterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag pesto-twisterne i ovnen i ca. 12 min.
- 5
Hæld væden fra aspargesene og tilsæt dem sammen med cremefine til suppen. Lad suppen simre i ca. 5 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
- 6
Rist pinjekernerne på en tør pande og rør resten af pestoen op med olivenolie.
- 7
Server suppen i skåle, top med pesto og ristede pinjekerner og pesto-twisters som tilbehør. Velbekomme!
