Aspargessuppe
4 personer
Ingredienser
Suppe
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 50 g | smør |
| olie til stegning | |
| 2 dåser | aspargessnitter |
| 1 dl | hvidvin |
| 0.5 stk | citron |
| 0.5 l | fløde |
| 1 tsk | dijon sennep |
| revet muskatnød | |
| 0.25 terning | grøntsagsbouillon |
Topping
| 1 pakke | bacon i tern |
| croutoner | |
| purløg |
Tilberedning
- 1
Hak løg og hvidløg groft.
- 2
Sautér løg og hvidløg på en pande med smør og olivenolie. Når løgene er klare, tilsættes hvidvin og citronsaft. Lad det hele koge op.
- 3
Tilsæt asparges fra dåse (gem lidt aspargessnitter til topping), fløde, dijon sennep, bouillonterning og lidt revet muskatnød. Lad suppen simre i 20 min.
- 4
Steg bacon og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- 5
Blend suppen godt. Smag til med salt og peber og varm suppen op igen inden servering. Anret i dybe tallerkner og top med bacon, croutoner, finthakket purløg og aspargessnitter.
