Aspargessuppe

4 personer

Ingredienser

Suppe

1 stkløg
hvidløg
50 gsmør
olie til stegning
2 dåseraspargessnitter
1 dlhvidvin
0,5 stkcitron
0,5 lfløde
1 tskdijon sennep
revet muskatnød
0,25 terninggrøntsagsbouillon

Topping

1 pakkebacon i tern
croutoner
purløg

Tilberedning

  • 1

    Hak løg og hvidløg groft.

  • 2

    Sautér løg og hvidløg på en pande med smør og olivenolie. Når løgene er klare, tilsættes 1 dl hvidvin og saften fra en halv citron. Lad det hele koge op.

  • 3

    Tilsæt asparges fra dåse (gem lidt aspargessnitter til topping), fløde, dijon sennep, bouillonterning og lidt revet muskatnød. Lad suppen simre i 20 min.

  • 4

    Steg bacon og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  • 5

    Blend suppen godt. Smag til med salt og peber og varm suppen op igen inden servering. Anret i dybe tallerkner og top med bacon, croutoner, finthakket purløg og aspargessnitter.

Aspargessuppe