Aspargessuppe
4 personer
Ingredienser
Suppe
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
50 g | smør |
olie til stegning | |
2 dåser | aspargessnitter |
1 dl | hvidvin |
0,5 stk | citron |
0,5 l | fløde |
1 tsk | dijon sennep |
revet muskatnød | |
0,25 terning | grøntsagsbouillon |
Topping
1 pakke | bacon i tern |
croutoner | |
purløg |
Tilberedning
- 1
Hak løg og hvidløg groft.
- 2
Sautér løg og hvidløg på en pande med smør og olivenolie. Når løgene er klare, tilsættes hvidvin og citronsaft. Lad det hele koge op.
- 3
Tilsæt asparges fra dåse (gem lidt aspargessnitter til topping), fløde, dijon sennep, bouillonterning og lidt revet muskatnød. Lad suppen simre i 20 min.
- 4
Steg bacon og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- 5
Blend suppen godt. Smag til med salt og peber og varm suppen op igen inden servering. Anret i dybe tallerkner og top med bacon, croutoner, finthakket purløg og aspargessnitter.