Asiatiske kyllingedeller serveret med nudelsalat og sød chilisauce
4 personer
Ingredienser
1 potte | friske koriander |
1 stk | lime |
400 g | hakket kyllingekød |
1 fed | hvidløg |
1 stk | æg |
2 spsk | hvedemel |
200 g | nudler |
150 g | edamamebønner |
200 g | gulerødder |
0.5 stk | spidskål |
4 spsk | sød chilisauce |
rapsolie | |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Hak korianderne fint. Skyl limen og riv skallen på den fine side af et rivejern.
- 2
Rør kyllingekødet sammen med halvdelen af korianderne, revet limeskal, presset hvidløg, æg, mel, salt og peber.
- 3
Varm en pande op med rapsolie og steg en lille prøvedelle for at smage til. Form dellerne med en ske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.
- 4
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad edamamebønnerne koge med det sidste minut.
- 5
Hæld vandet fra nudler og bønner og overhæld begge dele med koldt vand. Lad det dryppe af.
- 6
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern.
- 7
Vend nudler og edamamebønnerne sammen med gulerødder, spidskål, resten af korianderne, sød chilisauce, limesaft og oliven- eller sesamolie, salt og peber.
- 8
Server de asiatiske kyllingedeller med nudelsalaten som tilbehør. Velbekomme!
