Asiatiske kyllingedeller serveret med nudelsalat og sød chilisauce

4 personer

Ingredienser

1 pottefriske koriander
1 stklime
400 ghakket kyllingekød
1 fedhvidløg
1 stkæg
2 spskhvedemel
200 gnudler
150 gedamamebønner
200 ggulerødder
0.5 stkspidskål
4 spsksød chilisauce
rapsolie
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 21: Hakket kyllingekød
  • 1

    Hak korianderne fint. Skyl limen og riv skallen på den fine side af et rivejern.

  • 2

    Rør kyllingekødet sammen med halvdelen af korianderne, revet limeskal, presset hvidløg, æg, mel, salt og peber.

  • 3

    Varm en pande op med rapsolie og steg en lille prøvedelle for at smage til. Form dellerne med en ske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

  • 4

    Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad edamamebønnerne koge med det sidste minut.

  • 5

    Hæld vandet fra nudler og bønner og overhæld begge dele med koldt vand. Lad det dryppe af.

  • 6

    Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern.

  • 7

    Vend nudler og edamamebønnerne sammen med gulerødder, spidskål, resten af korianderne, sød chilisauce, limesaft og oliven- eller sesamolie, salt og peber.

  • 8

    Server de asiatiske kyllingedeller med nudelsalaten som tilbehør. Velbekomme!

For ekstra smag: Tilsæt ekstra sød chilisauce og top med ristede sesamfrø.
Asiatiske kyllingedeller serveret med nudelsalat og sød chilisauce