Asiatisk blomkål

4 personer

Ingredienser

1 stkblomkål
1 stkingefær
2 spsksesamfrø
2 spskkarry
4 spsksød chilisauce
olie til stegning
100 gsmør
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skyl blomkål. Skræl ingefær og skær i grove stykker.

  • 2

    Kog blomkålen i 7 minutter. Tag det straks op og nedkøl det i koldt vand, så det ikke koger videre, og dermed bevarer sit bid.

  • 3

    Kom lidt olie på panden. Skær blomkålen over i kvarte og læg dem på panden. Læg ingefæren på panden. Det giver en dejlig smag til olien, som trækker ind i blomkålen.

  • 4

    Krydr med salt, peber og karry. Brun det af og tilsæt sesam.

  • 5

    Kom smør på panden og lad det smelte. Øs det over blomkålen hele tiden. Det er vigtigt at blomkålen indeni får masser af smør, så smagen trænger ind. Steg blomkålen i 5 minutter på middel varme.

  • 6

    Hæld sød chili sauce på panden og øs det over blomkålen hele tiden.

  • 7

    Når blomkålen har fået ca. 10 minutter i alt, kommes det over på tallerkenen. Kom lidt sauce over. Krydr med en smule salt og servér straks.

Asiatisk blomkål