Asiatisk blomkål
4 personer
Ingredienser
1 stk | blomkål |
1 stk | ingefær |
2 spsk | sesamfrø |
2 spsk | karry |
4 spsk | sød chilisauce |
olie til stegning | |
100 g | smør |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skyl blomkål. Skræl ingefær og skær i grove stykker.
- 2
Kog blomkålen i 7 minutter. Tag det straks op og nedkøl det i koldt vand, så det ikke koger videre, og dermed bevarer sit bid.
- 3
Kom lidt olie på panden. Skær blomkålen over i kvarte og læg dem på panden. Læg ingefæren på panden. Det giver en dejlig smag til olien, som trækker ind i blomkålen.
- 4
Krydr med salt, peber og karry. Brun det af og tilsæt sesam.
- 5
Kom smør på panden og lad det smelte. Øs det over blomkålen hele tiden. Det er vigtigt at blomkålen indeni får masser af smør, så smagen trænger ind. Steg blomkålen i 5 minutter på middel varme.
- 6
Hæld sød chili sauce på panden og øs det over blomkålen hele tiden.
- 7
Når blomkålen har fået ca. 10 minutter i alt, kommes det over på tallerkenen. Kom lidt sauce over. Krydr med en smule salt og servér straks.