Andesauce
4 personer
Ingredienser
2 dl | rødvin |
0,5 l | vand |
1 l | kyllingefond |
1 tsk | dijon sennep |
0,25 l | piskefløde |
3 spsk | andefedt |
1 spsk | mel |
kulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Hæld andefedtet fra bradepanden op i en gryde for sig. Hæld resten af væden fra bradepanden op i en ny gryde.
- 2
Hæld rødvin på bradepanden sammen med vand. Lad det bruse af og hæld nu indholdet fra bradepanden over i gryden.
- 3
Tilsæt kyllingefond og lad den koge op. Det hele koges op og koges ind til det halve.
- 4
Tilsæt en piskefløde og dijon sennep. Lad saucen koge op og stil den til side.
- 5
Tag det overskydende andefedt fra med en ske, fra den anden gryde og put det op i en lille skål. Smag fonden til undervejs med salt og peber.
Opbagt sauce
- 1
Opvarm andefedt og tilsæt mel. Her laver du en såkaldt roux (opbagt sovs) som piskes. Lad den blive lysebrun.
- 2
Nu skal du si fonden over opbagningen. Pisk under omrøring til den bliver glat og fin. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt madkulør, så saucen får den helt rigtige brune farve.
- 3
Hold saucen varm til middagen er færdig, men ikke for længe, da saucen mister smag og bliver tyk i konsistensen.