Andesauce
4 personer
Ingredienser
2 dl | rødvin |
0,5 l | vand |
1 l | kyllingefond |
1 tsk | dijon sennep |
0,25 l | piskefløde |
3 spsk | andefedt |
1 spsk | mel |
kulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Hæld andefedtet fra bradepanden op i en gryde. Hæld resten af væden fra bradepanden op i en ny gryde.
- 2
Hæld rødvin på bradepanden sammen med vand. Lad det bruse af og hæld nu indholdet fra bradepanden over i gryden med væden.
- 3
Tilsæt kyllingefond til gryden og lad den koge op. Det hele koges op og koges ind til det halve.
- 4
Tilsæt piskefløde og dijon sennep. Lad saucen koge op og stil den til side.
- 5
Tag det overskydende andefedt fra med en ske og put det op i en lille skål. Smag fonden til undervejs med salt og peber.
- 6
Opvarm andefedt fra den anden gryde og tilsæt mel. Her laver du en såkaldt roux (opbagt sovs) som piskes. Lad den blive lysebrun.
- 7
Tilsæt fonden til opbagningen lidt efter lidt. Pisk under omrøring til den bliver glat og fin. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt madkulør, så saucen får den helt rigtige brune farve.
- 8
Hold saucen varm til middagen er færdig, men ikke for længe, da saucen mister smag og bliver tyk i konsistensen.