Andebryststeg med skysauce
4 personer
Ingredienser
Andebryststeg og kogte kartofler
1000 g | andebryststeg |
600 g | kartofler |
Brunede kartofler
1 glas | glaskartofler |
4 dl | vand |
1 dl | sukker |
20 g | smør |
Tyttebæræbler
3 stk | æble |
4 dl | vand |
1 dl | sukker |
1 stang | vaniljestang |
citronsaft |
Skysauce
0,5 l | fløde |
1 glas | tyttebær marmelade |
1 stk | bouillonterning |
kulør | |
salt | |
peber |
Tilbehør
chips |
Tilberedning
Andebryststeg og kogte kartofler
- 1
Tænd for ovnen og sæt den på 220° (varmluft 200°).
- 2
Pak andebryststegen ud, og krydr den let med groft salt. Gnid saltet godt ind i skindet. Læg det derefter i et ildfast fad og tilsæt vand.
- 3
Sæt fadet med andebryststegen i den forvarmede ovn, og lad det stege i ca. 40-45 min. Sørg for at der hele tiden er lidt vand i fadet - det kan være nødvendigt at fylde ekstra vand på.
- 4
Tag bryststegen ud og pak den ind i aluminiumsfolie samt et viskestykke, mens den hviler i ca. 15 min.
- 5
Imens du venter på andestegen, tilberedes kartoflerne. Vask eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem til de er møre.
- 6
Tag dem fra varmen og lad dem hvile tildækket til stegen er klar.
- 7
Klip bryststegen ud og server den sammen med tilbehøret.
Brunede kartofler
- 1
Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe af.
- 2
Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved høj varme til det har en gylden farve. Det er nødvendigt at røre let i sukkeret for at det smelter ens.
- 3
Tilsæt smør og rør godt rundt, mens du forsigtigt tilsætter de aftørrede glaskartofler. Vend dem forsigtigt, så der kommer sukker over alt på kartoflerne. Lad dem koge i sukkeret i ca. 5-7 min.
Tyttebæræbler
- 1
Skræl æblerne og del dem på tværs. Fjern kernehuset, så det halve æble får en lille udhuling.
- 2
Sæt vand i kog og tilsæt sukker, vaniljekorn fra vaniljestang (kog gerne skællen med) og lidt citronsaft.
- 3
Skru ned for varmen, når vandet har kogt og tilsæt æblerne. Lad æblerne småkoge ved svag varme i ca. 5 min..
- 4
Sluk for varmen og lad æblerne trække i lagen mens den afkøles. Tag æblerne op af lagen og kom tyttebærsyltetøj over.
Skysauce
- 1
Tag skyen fra det ildfaste fad, som andebrystet blev stegt i og hæld det i en gryde med fløde og lidt kulør.
- 2
Kog det stille og roligt til saucen får konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt tyttebær syltetøj. Det kan være en ide at tilsætte en ½ boullionterning, hvis der mangler lidt smag.