Andebryststeg med skysauce

4 personer

Ingredienser

Andebryststeg og kogte kartofler

1000 gandebryststeg
600 gkartofler

Brunede kartofler

1 glasglaskartofler
4 dlvand
1 dlsukker
20 gsmør

Tyttebæræbler

3 stkæble
4 dlvand
1 dlsukker
1 stangvaniljestang
citronsaft

Skysauce

0,5 lfløde
1 glastyttebær marmelade
1 stkbouillonterning
kulør
salt
peber

Tilbehør

chips

Tilberedning

Andebryststeg og kogte kartofler

  • 1

    Tænd for ovnen og sæt den på 220° (varmluft 200°).

  • 2

    Pak andebryststegen ud, og krydr den let med groft salt. Gnid saltet godt ind i skindet. Læg det derefter i et ildfast fad og tilsæt vand.

  • 3

    Sæt fadet med andebryststegen i den forvarmede ovn, og lad det stege i ca. 40-45 min. Sørg for at der hele tiden er lidt vand i fadet - det kan være nødvendigt at fylde ekstra vand på.

  • 4

    Tag bryststegen ud og pak den ind i aluminiumsfolie samt et viskestykke, mens den hviler i ca. 15 min.

  • 5

    Imens du venter på andestegen, tilberedes kartoflerne. Vask eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem til de er møre.

  • 6

    Tag dem fra varmen og lad dem hvile tildækket til stegen er klar.

  • 7

    Klip bryststegen ud og server den sammen med tilbehøret.

Brunede kartofler

  • 1

    Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe af.

  • 2

    Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved høj varme til det har en gylden farve. Det er nødvendigt at røre let i sukkeret for at det smelter ens.

  • 3

    Tilsæt smør og rør godt rundt, mens du forsigtigt tilsætter de aftørrede glaskartofler. Vend dem forsigtigt, så der kommer sukker over alt på kartoflerne. Lad dem koge i sukkeret i ca. 5-7 min.

Tyttebæræbler

  • 1

    Skræl æblerne og del dem på tværs. Fjern kernehuset, så det halve æble får en lille udhuling.

  • 2

    Sæt vand i kog og tilsæt sukker, vaniljekorn fra vaniljestang (kog gerne skællen med) og lidt citronsaft.

  • 3

    Skru ned for varmen, når vandet har kogt og tilsæt æblerne. Lad æblerne småkoge ved svag varme i ca. 5 min..

  • 4

    Sluk for varmen og lad æblerne trække i lagen mens den afkøles. Tag æblerne op af lagen og kom tyttebærsyltetøj over.

Skysauce

  • 1

    Tag skyen fra det ildfaste fad, som andebrystet blev stegt i og hæld det i en gryde med fløde og lidt kulør.

  • 2

    Kog det stille og roligt til saucen får konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt tyttebær syltetøj. Det kan være en ide at tilsætte en ½ boullionterning, hvis der mangler lidt smag.

Andebryststeg med skysauce