Andebryststeg med skysauce
4 personer
Ingredienser
1000 g | andebryststeg |
600 g | kartofler |
Brunede kartofler
1 glas | glaskartofler |
4 dl | vand |
1 dl | sukker |
20 g | smør |
Tyttebæræbler
3 stk | æble |
4 dl | vand |
1 dl | sukker |
1 stang | vaniljestang |
citronsaft |
Skysauce
0,5 l | fløde |
1 glas | tyttebær marmelade |
1 stk | bouillonterning |
kulør | |
salt | |
peber |
Tilbehør
Taffel chips |
Tilberedning
- 1
Tænd for ovnen og sæt den på 220 grader ( varmluft 200 grader).
- 2
Pak andebryststegen ud, og krydder den let med groft salt, gnid saltet godt ind i skindet. Læg det derefter i et ildfast fad og tilsæt 2 dl vand.
- 3
Sæt fadet med bryststegen i den forvarmede ovn, og lad det stege i ca. 40-45 min. (sørg for at der hele tiden er lidt vand i fadet, og vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt at fylde ekstra vand på).
- 4
Tag bryststegen ud, og pak den ind i aluminiumsfolie samt et viskestykke mens den hviler i ca. 15 min.
- 5
Klip bryststegen ud og server den sammen med tilbehøret.
- 6
Imens du venter på andestegen tilberedes kartoflerne. Vask eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem til de er møre.
- 7
Tag dem fra varmen og lad dem hvile tildækket til stegen er klar.
Brunede kartofler
- 1
Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe af.
- 2
Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved høj varme (det er nødvendigt at røre let i sukkeret for at det smelter ens), til det har en gylden farve.
- 3
Tilsæt 20 gram smør, og rør godt rundt mens du forsigtigt tilsætter de aftørrede glaskartofler, vend dem forsigtigt så der kommer sukker over alt på kartoflerne, og lad dem koge i sukkeret i ca. 5-7 min.
Tyttebæræbler
- 1
Skræl æblerne og del dem på tværs. Fjern kernehuset så det halve æble får en lille udhuling.
- 2
Sæt 4 dl vand i kog og tilsæt 1 dl sukker, vaniljekorn fra vaniljestang ( kog gerne skællen med ) og lidt citronsaft.
- 3
Skru ned for varmen når vandet har kogt og tilsæt æblerne. Lad æblerne små koge ved svag varme i ca. 5 min..
- 4
Sluk for varmen og lad æblerne trække i lagen mens den afkøles.
- 5
Tag æblerne op af lagen og kom tyttebærsyltetøj over.
Skysauce
- 1
Tag skyen fra det ildfaste fad andebrystet blev stegt i, hæld det i en gryde sammen med fløden og lidt kulør.
- 2
Kog det stille og roligt til saucen får konsistens og smag til med salt og peber evt. lidt tyttebær syltetøj(det kan være en ide at tilsætte en ½ boullion terning hvis der mangler lidt smag).