Andebryststeg med skysauce

4 personer

Ingredienser

1000 gandebryststeg
600 gkartofler

Brunede kartofler

1 glasglaskartofler
4 dlvand
1 dlsukker
20 gsmør

Tyttebæræbler

3 stkæble
4 dlvand
1 dlsukker
1 stangvaniljestang
citronsaft

Skysauce

0,5 lfløde
1 glastyttebær marmelade
1 stkbouillonterning
kulør
salt
peber

Tilbehør

Taffel chips

Tilberedning

  • 1

    Tænd for ovnen og sæt den på 220 grader ( varmluft 200 grader).

  • 2

    Pak andebryststegen ud, og krydder den let med groft salt, gnid saltet godt ind i skindet. Læg det derefter i et ildfast fad og tilsæt 2 dl vand.

  • 3

    Sæt fadet med bryststegen i den forvarmede ovn, og lad det stege i ca. 40-45 min. (sørg for at der hele tiden er lidt vand i fadet, og vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt at fylde ekstra vand på).

  • 4

    Tag bryststegen ud, og pak den ind i aluminiumsfolie samt et viskestykke mens den hviler i ca. 15 min.

  • 5

    Klip bryststegen ud og server den sammen med tilbehøret.

  • 6

    Imens du venter på andestegen tilberedes kartoflerne. Vask eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem til de er møre.

  • 7

    Tag dem fra varmen og lad dem hvile tildækket til stegen er klar.

Brunede kartofler

  • 1

    Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe af.

  • 2

    Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved høj varme (det er nødvendigt at røre let i sukkeret for at det smelter ens), til det har en gylden farve.

  • 3

    Tilsæt 20 gram smør, og rør godt rundt mens du forsigtigt tilsætter de aftørrede glaskartofler, vend dem forsigtigt så der kommer sukker over alt på kartoflerne, og lad dem koge i sukkeret i ca. 5-7 min.

Tyttebæræbler

  • 1

    Skræl æblerne og del dem på tværs. Fjern kernehuset så det halve æble får en lille udhuling.

  • 2

    Sæt 4 dl vand i kog og tilsæt 1 dl sukker, vaniljekorn fra vaniljestang ( kog gerne skællen med ) og lidt citronsaft.

  • 3

    Skru ned for varmen når vandet har kogt og tilsæt æblerne. Lad æblerne små koge ved svag varme i ca. 5 min..

  • 4

    Sluk for varmen og lad æblerne trække i lagen mens den afkøles.

  • 5

    Tag æblerne op af lagen og kom tyttebærsyltetøj over.

Skysauce

  • 1

    Tag skyen fra det ildfaste fad andebrystet blev stegt i, hæld det i en gryde sammen med fløden og lidt kulør.

  • 2

    Kog det stille og roligt til saucen får konsistens og smag til med salt og peber evt. lidt tyttebær syltetøj(det kan være en ide at tilsætte en ½ boullion terning hvis der mangler lidt smag).

Andebryststeg med skysauce