And med spicy agurk og pandekager
4 personer
Ingredienser
Gruppe #1
4 stk | andebryster med skind |
2 stk | agurk |
4 spsk | eddike |
8 spsk | honning |
8 spsk | sesamolie |
2 stk | små røde chilier |
2 fed | hvidløg |
2 bundter | forårsløg |
0.5 stk | spidskål |
500 g | hvedemel |
3 dl | varmt vand |
2 tsk | sojasauce |
3 tsk | 5-spice mix |
2 poser | hoison sauce |
3 spsk | chilisauce (kan udelades) |
salt | |
sort peber |
5-spice mix
16 g | stødt stjerneanis |
8 g | stødt fennikel |
7 g | stødt kanel |
5 g | stødt sort peber |
4 g | stødt nelliker |
Tilberedning
- 1
Opløs 2 spsk. honning i det varme vand og tilføj halvdelen af sesamolie samt ca. 2 tsk salt. Hæld det langsomt i hvedemelet mens der røres – ælt det i cirka 5 minutter. Hvis dejen er for klistret, tilsættes lidt mere hvedemel. Lad dejen hvile i cirka 20-30 minutter under et fugtigt klæde.
- 2
Mens dejen hviler, ordnes andebrysterne ved at dyppe dem med et stykke køkkenrulle. Skær et X-mønster i skindet på andebrysterne (pas på der ikke skæres for dybt ned i kødet). Drys andebrysterne med salt på begge sider og sæt dem til siden for at lade dem få lidt temperatur inden stegning.
- 3
Skær begge ender af agurkerne og bank dem let med bagsiden af en kokkekniv eller en kagerulle. Skær agurkerne ud i grove chunks. Skær ligeledes de røde chilier ud i små tern (fjern gerne kernerne i chilierne) og riv hvidløgene fint.
- 4
Rør eddike, 2 spsk. honning og 2 spsk. sesamolie sammen, smag det til med salt, og vend det sammen med agurker, hvidløg og røde chilier.
- 5
Snit spidskålet samt forårsløg helt tyndt og fint ud. Dæk med iskoldt vand og sæt til side indtil servering, hvor det fintsnittede kål vendes med sesamolie og smages til med lidt salt og sort peber.
- 6
Drys lidt mel på bordet samt hænderne og tag dejen ud af skålen. Rul dejen ud så den former en lang tynd ”pølse”. Klip/skær 32 lige store dejkugler og drys dem alle med lidt mel. Med bagsiden af hånden maser du hver kugle til en flad, tyk pandekage og pensler med sesamolie. Placer 2 pandekager på toppen af hinanden (med de penslede sider mod hinanden), indtil du har 16 stakke med 2 i hver.
- 7
Rul hver stak ud med en kagerulle, til en størrelse på cirka Ø15-18 cm – dæk gerne stakkene med et fugtigt viskestykke.
- 8
Find en passende størrelse pande til pandekagerne og steg dem på en tør pande (under låg) i cirka 2-3 minutter på hver side. Tag pandekagerne fra og mens den næste steger, ”trækkes” de forrige pandekager fra hinanden. Hold pandekagerne lune under et fugtigt viskestykke.
- 9
Kom 4 spsk. honning, soya, 5-spice samt ”Rema1000 Hoisin” i en lille skål og bland godt.
- 10
Steg andebrysterne på en medium-varm pande, startende med skindsiden nedad. Når skindet er gyldent og sprødt (tager cirka 7-9 minutter), vendes andebrysterne og steges færdige på kødsiden sammen med hoisin marinaden – lad det steget færdigt i 2-4 minutter. ”Bad” gerne skindsiden af andebrysterne med hoisin marinaden på panden mens andebrysterne steger færdigt.
- 11
Lad andebrysterne hvile i et par minutter inden de skæres ud i skiver.
- 12
Server pandekagerne med spicy agurkesalat, kål/forårsløg, and og marinaden fra de stegte andebryster og eventuelt chiliolie.
5-spice mix
- 1
Rist alle ingredienser på en middelvarm pande i 1-2 minutter.
