And med rød karry, ananas og ris

4 personer

Ingredienser

150 gcherrytomater
170 gfrisk ananas
4 stksmå andebryster med skind
95 grød karrypasta
2 dåserkokosmælk
Fiskesauce, mængde efter smag
50 gsukker
360 gbasmatiris
1 pottebasilikum
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Dup andebrysterne med køkkenrulle og rids dem alle med en skarp kniv. Gnid godt med salt ind i andebrysterne på begge sider.

  • 2

    Kom andebrysterne med skindsiden ned af i en kold gryde. Tænd for middelvarme og lad dem langsomt stege gyldne og sprøde i cirka 7-9 minutter. Vend andebrysterne og steg dem på den anden side i 4-5 minutter og tag herefter andebrysterne af varmen og lad dem trække færdigt (gem andefedtet).

  • 3

    Kog risene efter anvisningen på posen

  • 4

    Imens risene koger, laves den røde karry.

  • 5

    Kom den røde karrypasta i gryden med det overskydende andefedt. Lad det stege i 2-4 minutter ved middelvarme. Kom herefter lidt af kokosmælken i og rør det til en homogen masse. Tilføj resten af kokosmælken.

  • 6

    Smag den røde karry til med fiskesauce og sukker. Skru ned for gryden til middellav varme og kom tomater (skåret i kvarte), ananasstykker og halvdelen af basilikummen i. Lad det simre i 8-10 minutter og fjern herefter den røde karry fra varmen.

  • 7

    Server den røde karry med ris, andebryst og frisk basilikum på toppen.

Tip: Der kan tilføjes de grøntsager du i forvejen har i køleskabet – der kan med fordel kommes sugarsnaps/bønner eller peberfrugter i karryen.
And med rød karry, ananas og ris