Agurkesalat med citron hummus
4 personer
Ingredienser
Citron hummus
| 0.5 dåse | kikærter |
| 1.5 spsk | olie til stegning |
| 3 spsk | sesamolie |
| 1 spsk | sesamfrø |
| salt | |
| peber | |
| 0.5 stk | økologisk citron |
| 0.5 tsk | sambal oelek |
| 0.5 tsk | dijon sennep |
| 1 fed | hvidløg |
| frisk koriander |
Agurkesalat
| 0.5 stk | agurk |
| 0.75 spsk | olie til stegning |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Citron hummus
- 1
Dræn kikærter. Mos kikærterne godt med en gaffel. Tilsæt citronsaft og -skal og rør det godt sammen.
- 2
Riv eller pres hvidløg, riv ingefær og hak koriander (kan udlades).
- 3
Bland sammen med alle de øvrige ingredienser.
- 4
Stil retten køligt, gerne natten over eller minimum 1 time.
Agurkesalat
- 1
Skær agurk på langs i tynde skiver. Bland balsamico med olie samt salt og peber.
- 2
Bland marinaden sammen med de tynde agurkeskiver i en skål. Stil agurkesalaten køligt i en times tid.
- 3
Smør citron hummus i bunden af et fad og anret agurkesalaten ovenpå.
- 4
Servér straks sammen med fx lammekølle eller lammeculotte.
Citron hummus er meget egnet til gris eller lam.
