Agurkesalat med citron hummus

4 personer

Ingredienser

Citron hummus

0,5 dåsekikærter
1,5 spskolie til stegning
3 spsksesamolie
1 spsksesamfrø
salt
peber
0,5 stkøkologisk citron
0,5 tsksambal oelek
0,5 tskdijonsennep
1 fedhvidløg
frisk koriander

Agurkesalat

0,5 stkagurk
0,75 spskolie til stegning
salt
peber

Tilberedning

Citron hummus

  • 1

    Mos de drænede kikærter godt igennem med en gaffel. Tilsæt citronsaft og skal og rør det godt sammen.

  • 2

    Riv eller pres hvidløg, riv ingefær og hak koriander (kan udlades).

  • 3

    Bland sammen med alle de øvrige ingredienser.

  • 4

    Stil retten køligt, gerne natten over eller minimum 1 time. Citronhummus er meget egnet til gris eller lam.

Agurkesalat

  • 1

    Skær agurk på langs i tynde skiver. Bland balsamico med olie samt salt og peber.

  • 2

    Bland marinaden sammen med de tynde agurkeskiver.

  • 3

    Stil agurkesalaten køligt i en skål i en times tid.

  • 4

    Smør citron hummus i bunden af et fad og anret agurkesalaten ovenpå.

  • 5

    Serveres straks sammen med lammekølle eller lammeculotte.

Agurkesalat med citron hummus