Agurkesalat med citron hummus

4 personer

Ingredienser

Citron hummus

0,5 dåsekikærter
1,5 spskolie til stegning
3 spsksesamolie
1 spsksesamfrø
salt
peber
0,5 stkøkologisk citron
0,5 tsksambal oelek
0,5 tskdijon sennep
1 fedhvidløg
frisk koriander

Agurkesalat

0,5 stkagurk
0,75 spskolie til stegning
salt
peber

Tilberedning

Citron hummus

  • 1

    Dræn kikærter. Mos kikærterne godt med en gaffel. Tilsæt citronsaft og -skal og rør det godt sammen.

  • 2

    Riv eller pres hvidløg, riv ingefær og hak koriander (kan udlades).

  • 3

    Bland sammen med alle de øvrige ingredienser.

  • 4

    Stil retten køligt, gerne natten over eller minimum 1 time.

Agurkesalat

  • 1

    Skær agurk på langs i tynde skiver. Bland balsamico med olie samt salt og peber.

  • 2

    Bland marinaden sammen med de tynde agurkeskiver i en skål. Stil agurkesalaten køligt i en times tid.

  • 3

    Smør citron hummus i bunden af et fad og anret agurkesalaten ovenpå.

  • 4

    Servér straks sammen med fx lammekølle eller lammeculotte.

Citron hummus er meget egnet til gris eller lam.
Agurkesalat med citron hummus