Ærtesuppe

4 personer

Ingredienser

1 stkløg
100 gsmør
500 gærter
0,5 lfløde
2 stkhjertesalat
1 glasasparges
1 pakkebacon i tern
1 stkcitron
1 bundtbasilikum
1 spsksalt
1 tskpeber

Tilberedning

  • 1

    Tø ærterne op. Skyl og snit hjertesalaten. Pil og hak løget. Hak basilikumbladene groft og pres citronsaften.

  • 2

    Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt herefter de hakkede løg og svits dem til de er gyldne. Tilsæt asparges inkl. væde og lad det koge op ved høj varme.

  • 3

    Tilsæt halvdelen af de optøede ærter, fløde og mælk og kog videre ved middelvarme.

  • 4

    Tilsæt citronsaft og et bundt grofthakket basilikum. Kog det hele i 1 minut, hvorefter gryden tages af varmen. Lad den stå i 15 minutter.

  • 5

    Varm en pande op til høj varme. Læg baconstykkerne på og rist dem til de er gyldne og sprøde. Vend baconstykkerne undervejs.

  • 6

    Hæld den anden halvdel af de optøede ærter på panden sammen med de fintsnittede hjerteblade og vend det hele rundt i baconstykkerne. Tilsæt salt og peber. Gem dette til pynt på suppen.

  • 7

    Blend suppen godt igennem og server sammen med bacon/ærtetoppingen.

Ærtesuppe