Ærtesuppe
4 personer
Ingredienser
1 stk | løg |
100 g | smør |
500 g | ærter |
0,5 l | fløde |
2 stk | hjertesalat |
1 glas | asparges |
1 pakke | bacon i tern |
1 stk | citron |
1 bundt | basilikum |
1 spsk | salt |
1 tsk | peber |
Tilberedning
- 1
Tø ærterne op. Skyl og snit hjertesalaten. Pil og hak løget. Hak basilikumbladene groft og pres citronsaften.
- 2
Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt herefter de hakkede løg og svits dem til de er gyldne. Tilsæt asparges inkl. væde og lad det koge op ved høj varme.
- 3
Tilsæt halvdelen af de optøede ærter, fløde og mælk og kog videre ved middelvarme.
- 4
Tilsæt citronsaft og et bundt grofthakket basilikum. Kog det hele i 1 minut, hvorefter gryden tages af varmen. Lad den stå i 15 minutter.
- 5
Varm en pande op til høj varme. Læg baconstykkerne på og rist dem til de er gyldne og sprøde. Vend baconstykkerne undervejs.
- 6
Hæld den anden halvdel af de optøede ærter på panden sammen med de fintsnittede hjerteblade og vend det hele rundt i baconstykkerne. Tilsæt salt og peber. Gem dette til pynt på suppen.
- 7
Blend suppen godt igennem og server sammen med bacon/ærtetoppingen.