Æggesalat på sprødristet rugbrød. Hertil aspargessalat
4 personer
Ingredienser
8 stk | æg |
1 bundt | grønne asparges |
200 g | frosne ærter |
50 g | mayonnaise |
1 dl | creme fraiche 9 % |
0.5 spsk | karry |
0.5 stk | agurk |
1 stk | hjertesalat |
75 g | salatmix |
1 stk | citron |
8 skiver | rugbrød |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Kog æggene i en gryde i ca. 9 min og overhæld dem med koldt vand.
- 2
Imens æggene koger: Knæk det nederste af aspargesene og smid væk. Skyl aspargesene og blancher dem sammen med ærterne i ca. 1 min. i spilkogende vand. Overhæld dem herefter med kold vand.
- 3
Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen i en skål.
- 4
Pil skrællen af æggene og hak dem i tern. Vend dem herefter i karrydressingen og smag til med salt og peber.
- 5
Skyl agurken og skær den i stykker efter eget ønske. Skyl salaterne og snit hjertesalaten i strimler. Vend salaterne sammen med ærter, asparges, agurk, en god sjat olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- 6
Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.
- 7
Server æggesalaten på ristet rugbrød med aspargessalat som tilbehør. Velbekomme!
