Æggesalat på sprødristet rugbrød. Hertil aspargessalat

4 personer

Ingredienser

8 stkæg
1 bundtgrønne asparges
200 gfrosne ærter
50 gmayonnaise
1 dlcreme fraiche 9 %
0.5 spskkarry
0.5 stkagurk
1 stkhjertesalat
75 gsalatmix
1 stkcitron
8 skiverrugbrød
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 22: Rugbrød, salatmix, hjertesalat, grønne asparges
  • 1

    Kog æggene i en gryde i ca. 9 min og overhæld dem med koldt vand.

  • 2

    Imens æggene koger: Knæk det nederste af aspargesene og smid væk. Skyl aspargesene og blancher dem sammen med ærterne i ca. 1 min. i spilkogende vand. Overhæld dem herefter med kold vand.

  • 3

    Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen i en skål.

  • 4

    Pil skrællen af æggene og hak dem i tern. Vend dem herefter i karrydressingen og smag til med salt og peber.

  • 5

    Skyl agurken og skær den i stykker efter eget ønske. Skyl salaterne og snit hjertesalaten i strimler. Vend salaterne sammen med ærter, asparges, agurk, en god sjat olivenolie, citronsaft, salt og peber.

  • 6

    Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.

  • 7

    Server æggesalaten på ristet rugbrød med aspargessalat som tilbehør. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med purløg, karse eller dild.
Æggesalat på sprødristet rugbrød. Hertil aspargessalat