Æggekage med kartofler og broccoli
4 personer
Ingredienser
Æggekage
600 g | kartofler |
1,5 stk | løg |
150 g | broccoli |
1 dl | hvedemel |
2 tsk | salt |
peber | |
1 dl | mælk |
8 stk | æg |
200 g | hytteost |
1 tsk | smør |
Tilbehør
4 stk | tomat |
persille |
Tilberedning
- 1
Skræl artofler og skær dem i skiver a ca. ½ cm tykkelse. Kog derefter i usaltet vand i 5 minutter.
- 2
Skræl løgene og skær dem i tern. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne i yderligere 4-5 minutter.
- 3
Tænd ovnen på 200°.
- 4
Lad kartofler, løg og broccoli dryppe af i en sigte.
- 5
Pisk hvedemel, salt, peber og mælk sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen. Vend kartofler, løg og broccoli i blandingen.
- 6
Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie.
- 7
Hæld æggeblandingen i fadet og bag æggekagen ved 200° i ca. 30-40 minutter til den er gennembagt.
- 8
Skyl tomat, skær dem i både og server dem til. Skyl og hak persille og drys det oven på æggekagen, når den er taget ud af ovnen.