Æbletærte med rosmarin og pisket creme fraiche
1 stk
Ingredienser
1 pakke | butterdej |
100 g | marcipan |
75 g | æblemos |
120 g | smør |
2 stk | æg |
1 stængel | rosmarin |
1 knivspids | salt |
190 g | creme fraiche 38% |
5 stk | æbler |
Flormelis |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 175° C varmluft.
- 2
Fordel butterdejen i tærteformen – skær evt overskydende dej fra kanterne.
- 3
Bland groftrevet marcipan, æblemos, smør (stuetemperatur), æg og det finthakkede rosmarin sammen. Smag til med et nip salt.
- 4
Fordel marcipanmassen ovenpå butterdejen.
- 5
Skær æblerne ud i både (uden kernehus) og fordel over tærten.
- 6
Bag tærten ved 175° C i 25-35 minutter til butterdejen er gylden og marcipanmassen har sat sig.
- 7
Mens tærten køler let af, piskes creme fraiche med flormelis.
Tip: Mængden af flormelis i den piskede creme fraiche afhænger af de æbler du anvender, samt hvor sød du ønsker den skal være. Smag gerne på æblerne inden afbagning.
Rosmarin kan udelades i opskriften – det kan også udskiftes med timian.
