Æbletærte med rosmarin og pisket creme fraiche

1 stk

Ingredienser

1 pakkebutterdej
100 gmarcipan
75 gæblemos
120 gsmør
2 stkæg
1 stængelrosmarin
1 knivspidssalt
190 gcreme fraiche 38%
5 stkæbler
Flormelis

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 175° C varmluft.

  • 2

    Fordel butterdejen i tærteformen – skær evt overskydende dej fra kanterne.

  • 3

    Bland groftrevet marcipan, æblemos, smør (stuetemperatur), æg og det finthakkede rosmarin sammen. Smag til med et nip salt.

  • 4

    Fordel marcipanmassen ovenpå butterdejen.

  • 5

    Skær æblerne ud i både (uden kernehus) og fordel over tærten.

  • 6

    Bag tærten ved 175° C i 25-35 minutter til butterdejen er gylden og marcipanmassen har sat sig.

  • 7

    Mens tærten køler let af, piskes creme fraiche med flormelis.

Tip: Mængden af flormelis i den piskede creme fraiche afhænger af de æbler du anvender, samt hvor sød du ønsker den skal være. Smag gerne på æblerne inden afbagning. Rosmarin kan udelades i opskriften – det kan også udskiftes med timian.
Æbletærte med rosmarin og pisket creme fraiche