Æblesalat, grønkål og gedeost
4 personer
Ingredienser
100 g | grønkål |
4 stk | æbler |
80 g | gedeost |
1 bundt | forårsløg |
6 spsk | kerner/nødder |
1 stk | økologisk citron |
3 spsk | olivenolie |
3 spsk | æblemost |
2 spsk | æblecidereddike |
1 tsk | dijon sennep |
1 spsk | honning |
salt | |
sort peber |
Tilberedning
- 1
Rens grønkålen og bræk ud i grove stykker. Masser grønkålen med et par dråber olivenolie og lidt salt. Det hjælper til at gøre grønkålen mere mør og mindre bitter.
- 2
Snit forårsløg tyndt og skyl i koldt vand.
- 3
Skær æblerne i tynde både (eller grove tern) og dryp med saften fra ½ citron (så de ikke bliver brune)
- 4
Rist nødder og kerner på en varm pande til de er gyldne. Tag dem af panden og lad dem køle af.
- 5
Blend æblemost, æblecidereddike, sennep, salt og sort peber sammen med en stavblender. Smag gerne til med lidt citronsaft. Hvis din æblemost er meget syrlig, smag da gerne vinaigretten til med honning.
- 6
Vend grønkål, æbler, kerner og forårsløg sammen med vinaigretten og kom gedeost ovenpå. Kværn gerne sort peber og citronskal over.
Tip: Gedeost kan udskiftes med eks feta eller burrata.
