Æbler i gele
Ingredienser
Æbler
4 stk | æbler |
1 l | vand |
175 g | sukker |
1 stk | citron |
0,5 stang | vaniljestang |
10 stængler | timian |
Ribs gelé
500 g | røde ribs |
115 g | sukker |
75 g | syltesukker |
1 stk | citron |
Tilberedning
Ribs gelé – laves gerne dagen før
- 1
Kom ribs og sukker i en gryde. Bring i kog.
- 2
Lad ribs koge i 20-30 minutter og sigt indholdet. Gem væsken.
- 3
Kom væsken tilbage i gryden og kog op med syltesukkeret. Lad det koge i 10 minutter.
- 4
Når kogetiden på 10 minutter er nået, test ribs gelen ved at komme lidt på en tallerken og sæt den i køleskabet i 10 minutter. Hvis ribs gelen er fast, er den færdig.
- 5
Kom den færdige gelé i et skoldet glas og kom på køl.
Æbler
- 1
Skræl æblerne og halver dem. Fjern kernehuset så der bliver en lille fordybning.
- 2
Kom æbler, vand, sukker, timian, vaniljekorn og stang, saft og skal af en citron i en gryde.
- 3
kog det hele op og lad det simre i 3-5 minutter, det er vigtigt der stadig er lidt bid i æblerne.
- 4
Efter 3-5 minutter tages æblerne op af lagen og køles ned.
- 5
Når æblerne er kølet ned, kom ribs gelé i fordybningerne.
- 6
Server æblerne til julemiddagen.