Æbler i gele

Ingredienser

Æbler

4 stkæbler
1 lvand
175 gsukker
1 stkcitron
0,5 stangvaniljestang
10 stænglertimian

Ribs gelé

500 grøde ribs
115 gsukker
75 gsyltesukker
1 stkcitron

Tilberedning

Ribs gelé – laves gerne dagen før

  • 1

    Kom ribs og sukker i en gryde. Bring i kog.

  • 2

    Lad ribs koge i 20-30 minutter og sigt indholdet. Gem væsken.

  • 3

    Kom væsken tilbage i gryden og kog op med syltesukkeret. Lad det koge i 10 minutter.

  • 4

    Når kogetiden på 10 minutter er nået, test ribs gelen ved at komme lidt på en tallerken og sæt den i køleskabet i 10 minutter. Hvis ribs gelen er fast, er den færdig.

  • 5

    Kom den færdige gelé i et skoldet glas og kom på køl.

Æbler

  • 1

    Skræl æblerne og halver dem. Fjern kernehuset så der bliver en lille fordybning.

  • 2

    Kom æbler, vand, sukker, timian, vaniljekorn og stang, saft og skal af en citron i en gryde.

  • 3

    kog det hele op og lad det simre i 3-5 minutter, det er vigtigt der stadig er lidt bid i æblerne.

  • 4

    Efter 3-5 minutter tages æblerne op af lagen og køles ned.

  • 5

    Når æblerne er kølet ned, kom ribs gelé i fordybningerne.

  • 6

    Server æblerne til julemiddagen.

Æbler i gele