Æble-bacon frikadeller med bagte rodfrugter

4 personer

Ingredienser

500 ghakket grisekød 8-12 %
1 stkløg
1 stkstor gulerod
1 stkæble
1 fedknust hvidløg
1 stkæg
1,5 dlhavregryn
2 dlmælk
12 skiverbacon
1 tsksalt
Friskkværnet peber

Bagte rodfrugter

4 stkgulerod
10 stkkartofler
2 stkrødbeder
2 stkløg
3 spskolivenolie
2 tsktimian
50 gsalatost
50 gpersille
2 tsksalt
Friskkværnet peber

Tilberedning

  • 1

    Riv løg og gulerødder. Skær æble i små tern og knus hvidløget. Bland det med de øvrige ingredienser undtagen bacon.

  • 2

    Del baconskiverne på langs. Form farsen til frikadeller og vikl et stykke bacon om hver frikadelle.

  • 3

    Sæt frikadellerne i et ovnfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 15-20 minutter.

Rodfrugter

  • 1

    Skræl gulerødder, løg, kartofler og rødbeder og skær dem i grove stykker. Undgå at blande rødbederne for meget med de øvrige grøntsager.

  • 2

    Læg alle grøntsagerne i et stort fad eller bradepande.

  • 3

    Bland olivenolie og krydderier og hæld det over grøntsagerne.

  • 4

    Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200°. Rodfrugterne skal være sprøde og en smule lysebrune i kanterne.

  • 5

    Hak persille og knus salatosten og drys det over rodfrugterne inden servering.

Æble-bacon frikadeller med bagte rodfrugter