Æble-bacon frikadeller med bagte rodfrugter
4 personer
Ingredienser
500 g | hakket grisekød 8-12 % |
1 stk | løg |
1 stk | stor gulerod |
1 stk | æble |
1 fed | knust hvidløg |
1 stk | æg |
1,5 dl | havregryn |
2 dl | mælk |
12 skiver | bacon |
1 tsk | salt |
Friskkværnet peber |
Bagte rodfrugter
4 stk | gulerod |
10 stk | kartofler |
2 stk | rødbeder |
2 stk | løg |
3 spsk | olivenolie |
2 tsk | timian |
50 g | salatost |
50 g | persille |
2 tsk | salt |
Friskkværnet peber |
Tilberedning
- 1
Riv løg og gulerødder. Skær æble i små tern og knus hvidløget. Bland det med de øvrige ingredienser undtagen bacon.
- 2
Del baconskiverne på langs. Form farsen til frikadeller og vikl et stykke bacon om hver frikadelle.
- 3
Sæt frikadellerne i et ovnfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 15-20 minutter.
Rodfrugter
- 1
Skræl gulerødder, løg, kartofler og rødbeder og skær dem i grove stykker. Undgå at blande rødbederne for meget med de øvrige grøntsager.
- 2
Læg alle grøntsagerne i et stort fad eller bradepande.
- 3
Bland olivenolie og krydderier og hæld det over grøntsagerne.
- 4
Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200°. Rodfrugterne skal være sprøde og en smule lysebrune i kanterne.
- 5
Hak persille og knus salatosten og drys det over rodfrugterne inden servering.