Indonesiske frikadeller

4 personer

Ingredienser

500 ghakket grisekød
olie til stegning
smør til stegning
1 spsksalt
peber
1,5 spskkarry
1 spsksambal oelek
løg
2 fedhvidløg
2 spskingefær
2 stkæg
1 spskmel
1 dlmælk

Tilbehør

4 bundterforårsløg
2 spskøsterssauce
olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Løg og hvidløg hakkes fint og ingefær hakkes eller rives.

  • 2

    Alle ingredienser røres godt sammen undtagen æg og mælk.

  • 3

    Rør herefter æggene i et ad gangen og herefter mælken til sidst, til det bliver en lind fars.

  • 4

    Lad farsen hvile i et par timer så den samler sig og giver mere smag (kan også steges med det samme).

  • 5

    Form dem til frikadeller og steg dem i olivenolie og smør ved middelvarme til de er gyldne.

Tilbehør

  • 1

    Tag bund og top af forårsløgene, skyl dem grundigt.

  • 2

    Lynsteg dem på panden i lidt olivenolie og sesamolie.

  • 3

    Efter et halvt minut tilsættes østerssauce.

  • 4

    Lad det boble op og steg det hele videre i et halvt minut.

  • 5

    Herefter serveres tilbehøret straks med Bali-dellerne.

Tip: Serveres gerne med basmati ris til. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Indonesiske frikadeller