Indonesiske frikadeller

4 personer

Ingredienser

500 ghakket grisekød
olie til stegning
smør til stegning
1 spsksalt
peber
1,5 spskkarry
1 spsksambal oelek
2 stkløg
2 fedhvidløg
2 spskingefær
2 stkæg
1 spskmel
1 dlmælk

Tilbehør

4 bundterforårsløg
2 spskøsterssauce
olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Hak løg og hvidløg fint og riv eller hak ingefær.

  • 2

    Rør alle ingredienser godt sammen, undtagen æg og mælk.

  • 3

    Rør herefter æggene i et ad gangen og herefter mælken til sidst, til det bliver en lind fars.

  • 4

    Lad farsen hvile i et par timer, så den samler sig og giver mere smag (kan også steges med det samme).

  • 5

    Form farsen til frikadeller og steg dem i olie og smør ved middelvarme, til de er gyldne.

Tilbehør

  • 1

    Tag bund og top af forårsløgene, skyl dem grundigt. Lynsteg forårsløg på panden i lidt olivenolie og sesamolie.

  • 2

    Efter et halvt minut tilsættes østerssauce. Lad det boble op og steg det hele videre i et halvt minut.

  • 3

    Herefter serveres tilbehøret straks med frikadellerne.

Tip: Serveres gerne med basmati ris til. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Indonesiske frikadeller