Indonesiske frikadeller
4 personer
Ingredienser
500 g | hakket grisekød |
olie til stegning | |
smør til stegning | |
1 spsk | salt |
peber | |
1,5 spsk | karry |
1 spsk | sambal oelek |
løg | |
2 fed | hvidløg |
2 spsk | ingefær |
2 stk | æg |
1 spsk | mel |
1 dl | mælk |
Tilbehør
4 bundter | forårsløg |
2 spsk | østerssauce |
olie til stegning |
Tilberedning
- 1
Løg og hvidløg hakkes fint og ingefær hakkes eller rives.
- 2
Alle ingredienser røres godt sammen undtagen æg og mælk.
- 3
Rør herefter æggene i et ad gangen og herefter mælken til sidst, til det bliver en lind fars.
- 4
Lad farsen hvile i et par timer så den samler sig og giver mere smag (kan også steges med det samme).
- 5
Form dem til frikadeller og steg dem i olivenolie og smør ved middelvarme til de er gyldne.
Tilbehør
- 1
Tag bund og top af forårsløgene, skyl dem grundigt.
- 2
Lynsteg dem på panden i lidt olivenolie og sesamolie.
- 3
Efter et halvt minut tilsættes østerssauce.
- 4
Lad det boble op og steg det hele videre i et halvt minut.
- 5
Herefter serveres tilbehøret straks med Bali-dellerne.
Tip: Serveres gerne med basmati ris til. Kog risene efter anvisningen på pakken.