Indonesiske frikadeller
4 personer
Ingredienser
| 500 g | hakket grisekød |
| olie til stegning | |
| smør til stegning | |
| 1 spsk | salt |
| peber | |
| 1.5 spsk | karry |
| 1 spsk | sambal oelek |
| 2 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 spsk | ingefær |
| 2 stk | æg |
| 1 spsk | mel |
| 1 dl | mælk |
Tilbehør
| 4 bundter | forårsløg |
| 2 spsk | østerssauce |
| olie til stegning |
Tilberedning
- 1
Hak løg og hvidløg fint og riv eller hak ingefær.
- 2
Rør alle ingredienser godt sammen, undtagen æg og mælk.
- 3
Rør herefter æggene i et ad gangen og herefter mælken til sidst, til det bliver en lind fars.
- 4
Lad farsen hvile i et par timer, så den samler sig og giver mere smag (kan også steges med det samme).
- 5
Form farsen til frikadeller og steg dem i olie og smør ved middelvarme, til de er gyldne.
Tilbehør
- 1
Tag bund og top af forårsløgene, skyl dem grundigt. Lynsteg forårsløg på panden i lidt olivenolie og sesamolie.
- 2
Efter et halvt minut tilsættes østerssauce. Lad det boble op og steg det hele videre i et halvt minut.
- 3
Herefter serveres tilbehøret straks med frikadellerne.
Tip: Serveres gerne med basmati ris til. Kog risene efter anvisningen på pakken.
