Vintergryde med fasan og bacon. Hertil kartoffelmos
4 personer
Ingredienser
900 g | fersk fasan |
1 stk | løg |
200 g | champignon |
500 g | snackgulerødder |
100 g | bacon i skiver |
1 spsk | paprika |
1 spsk | tørret timian |
6 dl | vand |
2 terninger | ande- eller hønsebouillon |
140 g | tomatpuré |
3 dl | piskefløde |
1500 g | bagekartofler |
50 g | smør |
0,5 dl | mælk |
0,5 dl | kogevand |
90 g | perleløg |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Varm en stor gryde op med en blanding af lidt smør og olivenolie. Brun fasanerne godt af.
- 2
Hak løgene fint. Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Skyl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær baconskiverne i mindre stykker.
- 3
Tilsæt løg, champignon, gulerødder og bacon til gryden med fasanerne. Er der ikke plads nok i gryden, tag kortvarigt fasanerne op imens du bruner de andre ingredienser af.
- 4
Tilsæt herefter paprika, timian, vand, bouillon, tomatpure og fløde, og rør godt rundt. Lad det hele simre under låg i ca. 50 minutter. Smag til med salt og peber.
- 5
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand i ca. 25 minutter.
- 6
Hæld vandet fra kartoflerne - gem lidt af kogevandet i et glas. Mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smørret og pisk grundigt. Tilsæt herefter mælken og evt. lidt kogevand efter smag, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
- 7
Tag fasanerne op af gryden og skær kødet af skrogene. Hæld herefter kødet tilbage i gryden.
- 8
Server vintergryden med den lækre kartoffelmos og top med perleløg. Husk, at gemme halvdelen af vintergryden og mosen til i morgen. Velbekomme!