Sprød tærte med røget laks og spinat. Hertil fyldig salat
4 personer
Ingredienser
200 g | helbladet frossen spinat |
275 g | tærtedej |
6 stk | æg |
1 dl | mælk |
0.5 spsk | tørret timian |
100 g | røget laks |
450 g | frosne bønner |
3 stk | æbler |
3 stk | forårsløg |
1 stk | snackpeber |
0.5 potte | persille |
dressing efter eget valg | |
0.5 stk | citron |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 210° varmluft.
- 2
Tø spinaten op i enten en gryde eller i mikroovnen og pres væden fra. Vrid evt. spinaten i et rent viskestykke, så du får presset al væden ud.
- 3
Fordel dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den ud.
- 4
Pisk æggene sammen med mælk, timian og lidt salt og peber.
- 5
Skær laksen i mindre stykker. Fordel laks og spinat på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over.
- 6
Bag tærten i ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.
- 7
Giv imens bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med vand et par minutter og overhæld dem herefter med kold vand.
- 8
Skyl og skær æblerne i tern. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Skyl snackpebrene, fjern kernehusene og skær i tern. Skyl persillen og hak den fint. Bland bønner, æbler, forårsløg, persille og peberfrugt sammen med valgfri dressing. Skær citronen i skiver eller både som tilbehør, så man kan presse lidt frisk citronsaft over salasten.
- 9
Server den lækre tærte med bønnesalaten som tilbehør. Velbekomme!
