Sprød tærte med røget laks og spinat. Hertil fyldig salat

4 personer

Ingredienser

200 ghelbladet frossen spinat
275 gtærtedej
6 stkæg
1 dlmælk
0.5 spsktørret timian
100 grøget laks
450 gfrosne bønner
3 stkæbler
3 stkforårsløg
1 stksnackpeber
0.5 pottepersille
dressing efter eget valg
0.5 stkcitron
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 11: Helbladet frossen spinat, røget laks, frosne bønner, æble, forårsløg, persille
  • 1

    Tænd ovnen på 210° varmluft.

  • 2

    Tø spinaten op i enten en gryde eller i mikroovnen og pres væden fra. Vrid evt. spinaten i et rent viskestykke, så du får presset al væden ud.

  • 3

    Fordel dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den ud.

  • 4

    Pisk æggene sammen med mælk, timian og lidt salt og peber.

  • 5

    Skær laksen i mindre stykker. Fordel laks og spinat på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over.

  • 6

    Bag tærten i ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.

  • 7

    Giv imens bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med vand et par minutter og overhæld dem herefter med kold vand.

  • 8

    Skyl og skær æblerne i tern. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Skyl snackpebrene, fjern kernehusene og skær i tern. Skyl persillen og hak den fint. Bland bønner, æbler, forårsløg, persille og peberfrugt sammen med valgfri dressing. Skær citronen i skiver eller både som tilbehør, så man kan presse lidt frisk citronsaft over salasten.

  • 9

    Server den lækre tærte med bønnesalaten som tilbehør. Velbekomme!

For ekstra smag: Lav en god dressing til salaten med olie, eddike, presset hvidløg, honning, skyllet og revet citronskal og salt og peber.
 Sprød tærte med røget laks og spinat. Hertil fyldig salat