Risengrød med smørstegte æbler og kanelsukker
4 personer
Ingredienser
Risengrød
3 dl | vand |
2 spsk | smør |
250 g | grødris |
15 dl | sødmælk |
salt |
Smørstegte æbler
4 stk | æbler |
smør | |
vaniljesukker | |
sukker | |
stødt kanel |
Tilberedning
Risengrød
- 1
Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i 5 minutter. Du kan også lave grøden i en gryde efter anvisningen på pakken - det tager bare lige ekstra tid.
- 2
Tag skålen ud (pas på - den kan være varm), tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den 7 minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.
- 3
Tag grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 20 minutter, til den er lind og lækker.
Smørstegte æbler
- 1
Vask æblerne og fjerne kernerne. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i lidt smør. Lad dem stege i ca. 10 minutter. De må gerne have lidt bid. Smag til med lidt vaniljesukker, sukker og kanel.
- 2
Server grøden med smørstegte æbler og evt. lidt kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!