Risengrød med smørstegte æbler og kanelsukker

4 personer

Ingredienser

Risengrød

3 dlvand
2 spsksmør
250 ggrødris
15 dlsødmælk
salt

Smørstegte æbler

4 stkæbler
smør
vaniljesukker
sukker
stødt kanel

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48.

Risengrød

  • 1

    Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i 5 minutter. Du kan også lave grøden i en gryde efter anvisningen på pakken - det tager bare lige ekstra tid.

  • 2

    Tag skålen ud (pas på - den kan være varm), tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den 7 minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.

  • 3

    Tag grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 20 minutter, til den er lind og lækker.

Smørstegte æbler

  • 1

    Vask æblerne og fjerne kernerne. Skær æblerne i både og steg dem på en pande i lidt smør. Lad dem stege i ca. 10 minutter. De må gerne have lidt bid. Smag til med lidt vaniljesukker, sukker og kanel.

  • 2

    Server grøden med smørstegte æbler og evt. lidt kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!

 Risengrød med smørstegte æbler og kanelsukker