Kyllingefileter med krydskartofler, gulerødder og svampesauce

1 person

Ingredienser

1000 gkartofler
800 ggulerødder
300 gkyllinginderfilet
200 gchampignon
1 fedhvidløg
2 dlpiskefløde
2 dlvand
0.5 spsktørret timian
1 terninggrøntsagsbouillon
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 11: Kartofler, kyllingeinderfilet & piskefløde
  • 1

    Opvarm ovnen til 225° varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret hyggeligt ud, når de bliver bagt.

  • 2

    Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Skær dem i halve. Læg både kartofler og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med en god slat olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier.

  • 3

    Bag kartoflerne og gulerødderne i ovnen i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.

  • 4

    Steg inderfileterne på en pande med olie til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.

  • 5

    Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem i olie i 2-3 minutter. Tilsæt presset hvidløg, fløde, vand, timian og smuldret boullion.

  • 6

    Smag til med salt og peber. Hvis du synes saucen er for tynd, kan du tilsætte lidt majsstivelse rørt ud i vand.

  • 7

    Server kyllingefilet med de sprøde kartofler, gulerødder og svampesauce. Velbekomme!

Kyllingefileter med krydskartofler, gulerødder og svampesauce