Kyllingefileter med krydskartofler, gulerødder og svampesauce
1 person
Ingredienser
1000 g | kartofler |
800 g | gulerødder |
300 g | kyllinginderfilet |
200 g | champignon |
1 fed | hvidløg |
2 dl | piskefløde |
2 dl | vand |
0.5 spsk | tørret timian |
1 terning | grøntsagsbouillon |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 225° varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret hyggeligt ud, når de bliver bagt.
- 2
Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Skær dem i halve. Læg både kartofler og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med en god slat olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier.
- 3
Bag kartoflerne og gulerødderne i ovnen i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.
- 4
Steg inderfileterne på en pande med olie til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
- 5
Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem i olie i 2-3 minutter. Tilsæt presset hvidløg, fløde, vand, timian og smuldret boullion.
- 6
Smag til med salt og peber. Hvis du synes saucen er for tynd, kan du tilsætte lidt majsstivelse rørt ud i vand.
- 7
Server kyllingefilet med de sprøde kartofler, gulerødder og svampesauce. Velbekomme!
