Chili sin carne med tortillachips og creme fraiche
4 personer
Ingredienser
1 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
0.5 spsk | paprika |
0.5 spsk | spidskommen |
0.5 spsk | stødt kanel |
2 dåser | hakkede tomater |
20 g | mørk chokolade |
1 spsk | tørret oregano |
1 terning | grøntsagsbouillon |
1 dåse | sorte bønner |
1 dåse | kikærter |
200 g | løse majs |
3 stk | fuldkornstortillas |
2.5 dl | creme fraiche 9 % |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 12: Fuldkornstortillas, kikærter, friache 9%
- 1
Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, paprika, spidskommen og kanel. Tilsæt hakkede tomater, chokolade, oregano og bouillon og lad det hele simre.
- 2
Kom sorte bønner og kikærter i en si og skyl dem i koldt vand. Tilsæt sorte bønner, kikærter og majs. Lad retten simre så længe som muligt og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber.
- 3
Tænd nu ovnen på 175° varmluft.
- 4
Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt.
- 5
Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.
- 6
Server chili sin carne i skåle med hjemmelavede tortillachips og creme fraiche på toppen. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med frisk chili, lime og friske koriander.
