Chili sin carne med tortillachips og creme fraiche

4 personer

Ingredienser

1 stkløg
1 fedhvidløg
0.5 spskpaprika
0.5 spskspidskommen
0.5 spskstødt kanel
2 dåserhakkede tomater
20 gmørk chokolade
1 spsktørret oregano
1 terninggrøntsagsbouillon
1 dåsesorte bønner
1 dåsekikærter
200 gløse majs
3 stkfuldkornstortillas
2.5 dlcreme fraiche 9 %
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 12: Fuldkornstortillas, kikærter, friache 9%
  • 1

    Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, paprika, spidskommen og kanel. Tilsæt hakkede tomater, chokolade, oregano og bouillon og lad det hele simre.

  • 2

    Kom sorte bønner og kikærter i en si og skyl dem i koldt vand. Tilsæt sorte bønner, kikærter og majs. Lad retten simre så længe som muligt og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber.

  • 3

    Tænd nu ovnen på 175° varmluft.

  • 4

    Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt.

  • 5

    Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

  • 6

    Server chili sin carne i skåle med hjemmelavede tortillachips og creme fraiche på toppen. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med frisk chili, lime og friske koriander.
Chili sin carne med tortillachips og creme fraiche